HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Olimpik ve Yarı Olimpik Havuzu Ölçüleri

Olimpik ve Yarı Olimpik Havuzu Ölçüleri
Uluslararası standartlar için Olimpik Yüzme Havuzu ölçüleri; 25 metre en, 50 metre boy ve 1.5 metre derinlik...

Olimpik Yüzme Havuzu Ölçüleri:

Tam olimpik (uzun kulvar) olarak da adlandırılırlar. Uluslararası standartlar için Olimpik Yüzme Havuzu ölçüleri; 25 metre en, 50 metre boy ve 1.5 metre (minimum) derinlik şeklindedir. Minimum 21mx50m boyutlarında olabilir. Her biri 2,5 metre genişliğinde 10 kulvara sahiptir. Yarışlar esnasında kenar dalgalanmalarının yarışçıları etkilememesi için ortadaki 8 kulvar kullanılır, ilk ve son kulvarlar kullanılmaz. Su sıcaklığı: 25 °C – 27 °C arasındadır.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Ölçüleri:

Kısa kulvar havuzları olarak da adlandırılırlar. Uluslararası standartlar için Yarı Olipik Yüzme Havuzu ölçüleri; 12,5 metre en, 25 metre boy ve 1.5 metre (minimum) derinlik şeklindedir. Uluslararası müsabakalar için yapılanların derinliği minimum 2 metre iken değişken derinlikli (1,5m-2,5m) yapılanlar da mevcuttur. Her biri 2,5 metre genişliğinde 5 kulvar bulunur. Uygulamada 16mx25m boyutlarında ve altı kulvarlı antrenman havuzları olarak inşaa edilmektedir. Su sıcaklığı: 25 °C – 27 °C arasındadır.

Daha geniş bilgi ve dokuman için http://www.tyf.gov.tr/spor/acik-su/dosyalar/dokumanlar.html sayfasini ziyaret edebilirsiniz.

OLİMPİK HAVUZ ISI DERECESİ

Havuzların sıcaklığını ayarlamak için bu sistemler arasında en faydalısı ve en az maliyetlisi geri dönüşümlü sistemdir. Geri dönüşümlü sistemde enerji maliyetleri azaldığı için karlı bir seçenek haline gelir. Maliyetleri daha fazla olan sistemler yerine geri dönüşümlü sistemlerin kullanılması tasarruf açısından daha faydalı olacaktır.

Sıcaklık ayarlanırken de dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Isı ayarlamasının nasıl yapılacağına göre değişik şekillerde ayarlamalar yapılabilir. Genel olarak ısı ayarlaması yapılırken ortamın hava ihtiyacına, nem ihtiyacına, dışarısının sıcaklığına ve dışarıdan gelen havaya dikkat edilir. Havuz gereğinden fazla ısıtıldığı takdirde ortamda çok nem ortaya çıkar ve malzemelerde bozulmalar görülebilir. Bu yüzden sıcaklık ayarlanırken bunlara dikkat edilmelidir. Bu konuda iklimlendirme uzmanlarından yardım alınabilir.

Sıcaklık ayarlanırken bazı hesaplamalar yapılmalıdır. Bu hesaplamalar nem oranı ve buharlaşmadır. Hesaplama yapılırken havuzun büyüklüğüne göre farklı şekillerde ayarlar yapılır. Bununla birlikte havuzun tipine göre de değişiklikler olabilir.

Havuzların sıcaklıklarının doğru ve dengeli ayarlanması için bazı unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. Bunlar havuzun ne tip bir havuz olduğu (örneğin yüzme havuzu, çocuk havuzu, olimpik havuz vs.) havuzun metre kare cinsinden boyutları, havuzun kapasitesi, mevsim ve dışarısının iklim şartları ve içeri giren hava dolaşımıdır. Havuz sıcaklığı ayarlanırken tüm bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

TOP