HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Dünyanın En Büyük Yüzme Havuzu

Dünyanın En Büyük Yüzme Havuzu
Gözlerimizi bir çöle çevirdiğimizde yüzme havuzu hakkında bilinmeyenler listesinde yerini alan bir havuz görmekteyiz.
Gözlerimizi bir çöle çevirdiğimizde yüzme havuzu hakkında bilinmeyenler listesinde yerini alan bir havuz görmekteyiz. Dünyanın en büyük yüzme havuzu olarak kabul edilen yüzme havuzu aslında Mısır çölünün ortasında karşımıza çıkmaktadır.
 
Şarm El-Şeyh tarafından turizmin gelişimine bir parça olması için inşa edilmiş olan  bu yüzme havuzu, tamamen insan yapımı ve çevre dostudur. 
Çevre dostu olarak tasarlanan dünyanın en büyük yüzme havuzu, bugün hâlâ 1.3 milyon metrekarelik bir alanı kaplaması ile oldukça fazla dikkat çekmektedir. Metrekaresi itibariyle bu yüzme havuzu, aslında bir futbol sahasının 27 kat daha büyük şekline inşa edilmiştir. 
 
Eleven Firması
 
Yüzme havuzu hakkında bilinmeyenler arasında dikkat çeken bir başka önemli bilgiye geçiyoruz. Bu bilgi aslında meşrubat satan bir firmayla alakalı olarak öne çıkmaktadır. 
 
7- ELeven adındaki firma, istisnasız her yıl içerisinde 38 milyon meşrubat satmayı başarmaktadır. Meşrubat satmasıyla gündeme gelen firmanın aslında yüzme havuzu konusuyla da bir ilgisi var ve bu bilgi oldukça enteresan…
 
7- Eleven firmasının her yıl satmayı başardığı 38 milyon meşrubat, aslında 51 olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar fazla ve dikkat çekicidir. Slushies içerip içermediği ise merak konusudur.
 
 
En Derin Kapalı Havuz
 
Bu başlığımız altında havuzun derinlerine inmiş olacağız! 13ft’de ve 13 katlı bir binanın yüksekliğine eşdeğer olan en derin kapalı yüzme havuzu rekoru, İtalya’nın Hotel Millepini Terme’de yapılmıştır. 
 
Dünyanın en derin kapalı havuzu olan bu havuzun adı ise “Deep Joy” olarak geçmektedir. 136.00 galon ısıtmalı termal suyu ile büyük bir su içermektedir. Bu havuz için sualtı mağarası diyebilmek de mümkündür. 
 
Söz konusu en derin kapalı havuz içerisine dalmaya hazır olmayanlar için şeffaf su tünelinden yürüme şansı verilmiş; su dünyasını deneyimlemenin yolunu hizmete açmışlardır.
 
 
Yüzen Kumar Masaları
 
Yüzme havuzu hakkında bilinmeyenler arasında bir başka bilgi var ki; duyanların hem yüzünü güldürmekte hem de oldukça dikkatini çekmektedir. 
Tam bu noktada gözümüzü Las Vegas’a çevirmemiz gerekiyor. Las Vegas bilindiği üzere kumar mekânları ile tanınan bir yerdir. Yüzme havuzlarıyla yakından ilişkili olan Las Vegas’la ilgili bir bilgi şunu söylemekte:
 
Las Vegas içerisinde yüzen kumar masaları bulunmakta ve bu masalara oldukça fazla kumar sever misafir olarak eğlencelerine eğlence katmaktadır.
 
 
İstikamet Teksas!
 
Yüzme havuzları hakkında bilinmeyen detaylar arasında son olarak istikametimizi Teksas’a çeviriyoruz! Bilindiği üzere Teksas’ta her şeyin daha büyük olduğu söylenmektedir. 
 
Bu bilgiden yola çıkarak Teksas’taki havuzların da istisna olmadığı söylenmektedir. El Campo’daki Houston’ın hemen güneyinde ABD’deki en büyük arka bahçe havuzunun varlığından söz edilebilir.
 
Bu en büyük ebatlardaki arka bahçe yüzme havuzunun 6.000.000 galondan fazla su ile 3 dönümden fazla bir alana sahip olduğu bilinmektedir. Bu konut inzivalarında 6 şelale, 21ft’lik bir slayt ve 500 ft’lik bir nehir bulunmaktadır. 
 
TOP