HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Havuz Merdivenleri Neden Önemlidir?

Havuz Merdivenleri Neden Önemlidir?
Havuzda kullanılan merdivenler, özellikle çocukların rahatlıkla havuza girip çıkmaları için tercih edilmektedir.

Havuzda en çok kullanılan ürünlerden biri olan merdivenler, kolaylıkla havuza girip çıkmak için kullanılır. Genellikle havuzların sığ olan yerlerine kurulmaktadır. Havuzun daha derin olan bölgeleri için ise raylı havuz sistemi ya da iki merdiven kurulmaktadır.

Havuz merdivenlerini seçerken;

  • Kaç basamaklı merdiven olacağı
  • Merdiven aralarının ne kadar genişlikte olacağı
  • Merdivenin havuzun neresine kadar inmesini istediğiniz
  • Raylı merdiven olacaksa, rayların destekleyeceği ağırlığın ne kadar olacağı gibi birçok kritere dikkat edilmelidir.

Havuz sistemleri içinde olan merdivenlerin maliyetini çıkarmak ilk başlarda kolay değildir. Genellikle havuz yapımı sonrasında maliyetler çıkarılmaktadır.

Havuz Merdivenleri Neden Önemlidir?

Havuzda kullanılan merdivenler, özellikle çocukların rahatlıkla havuza girip çıkmaları için tercih edilmektedir. Sadece çocuklar için değil, yetişkinlerin de sıklıkla havuza girip çıkarken kullandıkları merdivenler, sınırsız tasarım seçeneklerini de beraberinde getirmektedir.

Prefabrik havuz içine inşa edilecek merdiven girişleri için;

  • Roma ucu
  • Kuddle-Kove
  • Köşe tezgâh stili
  • Grek tarzı
  • Yarıçaplı merdiven ucu gibi farklı stilleri bulunmaktadır.

Yüzme havuzu merdivenleri, vinil astar altında sağlam yapılı ve köpük dolguya sahip şekilde inşa edilmektedir. Dinlenmek, havuza girip çıkmak ve havuza daha estetik bir görünüm kazandırmak için oldukça önemli havuz ürünlerinden biridir.

Standart Düz Basamaklı Havuz Merdivenleri

Yüzme havuzuna rahatlıkla girip çıkmak için, farklı tasarımlara sahip merdivenler bulunmaktadır. Bu merdiven çeşitlerinden biri, standart düz basamaklı merdivenlerdir. Standart model olarak adlandırılan bu merdiven türü, beton yüzme havuzu köşelerinden birine, düz basamak şeklinde monte edilir.

Bu merdiven türüyle havuzda fazla yer kaplamayacak şekilde basamaklar ayarlanır ve basamak sayısı, en az sayıda tutulmaktadır.

Klasik Yuvarlak Köşe Merdivenler

Düz basamaklı köşe merdivenlerin bir çeşidi olan köşe merdivenler, düz basamaklı merdivenlerin modernleşmiş bir tasarımıdır. Yuvarlak köşe merdiven, havuzun bir köşesine inşa edilir.

Bazı durumlarda havuzun köşelerinden değil, dar olan tam bir kenara da inşa edilerek, havuza kısa olan kenardan girme sağlanır.

Düz Merdivenler

Havuz merdivenlerinin birçoğu artık, düz merdivenler şeklinde, çıkıntı ve sığ bir alanla inşa edilmektedir. Bunun anlamı, güneşte dinlenmek ve rahatlamak, dinlenmek için bir alanın oluşmasıdır.

Birkaç basamaktan oluşan bu düz merdivenler, havuza girmeyi kolaylaştırırken, özellikle çocuklar için, büyük kolaylık ve rahatlık sağlamaktadır.

Kısa Kenar Merdivenler

Yüzme havuzunun kısa kenarının tamamını kaplayan tüm genişlikteki merdiven basamakları da sıklıkla tercih edilen, havuz basamakları arasında yerini almaktadır. Oldukça hoş bir görüntü ve etki yaratan bu merdivenin bir de dezavantajı bulunmaktadır.

Boyutu yüzünden, bu model basamaklar, diğer basamak çeşitlerine göre biraz daha maliyetlidir.

Klasik Yanda Paslanmaz Yüzme Havuzu Merdivenleri

Merdivenler ya da basamaklar, havuzun görselliğini artırırken, en çok işlev gören parçalarından biridir. Klasik yüzme havuzu merdivenleri, havuz başlarına çaprazlama ya da havuz kenarlarının ortasında karşılıklı olarak yapılmaktadır.

Paslanmaz çelikten yapılan bu havuz merdivenleri, oluşabilecek tüm hava koşullarına karşı dayanıklıdır ve paslanmazlar. Bu tür havuz basamak sistemlerinde korkuluklar bulunmaktadır.

Merdiven sayısı, merdiven arası genişliği, havuzun neresine kadar basamakların ineceği gibi kriterler, tercihlerinize göre değişebilir. Aynı zamanda gömme havuz korkulukları, parlayan ve paslanmayan havuz korkuluklarına ek olarak konabilir.

Özel Tercih Havuz Basamakları

Bazı durumlarda havuz sahipleri özel tercih yaparak, farklı basamak çeşitlerinden yararlanmak istemektedir. Özel tercih merdivenler, havuzun havasını değiştirdiği gibi, görüntü olarak da havuzu, diğerlerine göre daha benzersiz yapmaktadır.

Aynı zamanda özel tercih yapılan havuz basamakları, daha göz alıcıdır ve hayal gücünüze bağlı olarak, çeşitleri sınırsız olabilir.

 

TOP