HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Klor veya Klorsuz Havuz Şoklama

Klor veya Klorsuz Havuz Şoklama
Havuzunuzu şok etmek için kullandığınız şok türü, tekrar havuza atlamak için ne kadar beklemeniz ...
Ne Tür Şok Kullanıyorsunuz?
 
Prefabrik Havuzunuzu şok etmek için kullandığınız şok türü, tekrar yüzme havuzuna atlamak için ne kadar beklemeniz gerektiğini de etkiler. INYO'da karşılaştığımız en popüler iki şok, klorlu şoklar ve klorsuz şoklardır. Klor veya klorsuz yapılan şoklar, günümüzde mevcut klor bazlı şokun çoğunluğunu oluşturmaktadır. En büyük farklar, aktif bileşenlerin konsantrasyon seviyelerinde yatmaktadır. Klorlu şokların çoğu havuzunuzla etkileşime girmek için klor olmayan şoktan daha uzun sürer.
 
Klor içermeyen şok, havuzunuzdaki bakteri ve organik maddeleri ilave kimyasallar olmadan okside eder. Bu tür şoklarla, sadece bir saat sonra havuzda yüzebilirsiniz. Klor bazlı şok, yüksek pH seviyeleri içerir ve havuzdaki pH ve klor seviyelerinizi değiştirir. Klorsuz şok nötr bir pH değerine sahiptir ve diğer kimyasal seviyelerinizi etkilemez.
 
Prefabrik Havuz unuza koyduğunuz kimyasalların türünü izlemek genel bir önlemdir. Gördüğünüz gibi, kullandığınız şok türü bile havuzunuzda bulunan diğer kimyasalları etkileyebilir. Havuza dönme süresini geciktirir.
 
Tam olarak Ne Kadar Beklemeliyim…?
 
Havuzunuzu şok ettikten sonra tekrar yüzene kadar beklemek zorunda mısınız? Teknik olarak, serbest klor seviyeleriniz yükseliyorsa, CYA'nıza bağlı olarak şok seviyenize kadar yüzmek güvenlidir. Unutmayın, serbest klor seviyeleriniz tutulsa bile hiç kimse berrak olmayan bir havuzda yüzmemelidir. Su berraklığı havuzun dibini görmenizi engelliyorsa, havuza geri dönmemenizi öneririz. Güvenlik açısından önerilmez.
 
Diğer bir iyi kural, üreticinin ürünün arkasındaki talimatlarını takip etmektir. Tipik olarak tüm kimyasallarda, üretici kullanım talimatları, önlem uyarıları ve depolama ve imha için ipuçları sağlar. Analiz ettiğimiz şok torbasının arkasında, “Her ürün için etiket yönergelerini izleyin. İşlenmiş havuzlara tekrar giriş 4 ppm'nin üzerinde yasaktır. ” uyarısı bulunur. Üreticinin uyarısı, şok seviyesine kadar yüzmeye paralel olarak ilerler.
 
Kısacası, yüzmeye geri dönmeden önce suyunuzun güvenli olduğundan emin olmak istiyorsanız, test etmelisiniz. Serbest klor seviyeleriniz durduktan ve havuzunuzun dibini görebildiğinizde, CYA'nız için şok seviyelerinize kadar yüzmeye güvenle geri dönebilirsiniz. İkinci olarak, şokunuzun arkasındaki talimatları gözden geçirin. Çoğu şirket, havuza geri dönmek için güvenli tavsiye ettikleri seviyeleri sağlar.
 
TOP