HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Ankastre Merdivenli Havuz Modelleri

Ankastre Merdivenli Havuz Modelleri
Havuz merdivenleri, havuz modellerinin en önemli ...

Havuz merdivenleri, havuz modellerinin en önemli aksesuarları ama en az düşünülen ürünleridir. Ancak bir havuz tasarımında yüzücülerin havuzdan daha kolay çıkmaları ve güvenlikleri açısından merdivenler oldukça önemlidir.

Gerek yer altı havuzları gerekse yerüstü havuzlarında, standart havuz merdiveni dışında farklı tasarım ve kurulumu olan merdiven çeşitleri bulunmaktadır. Yerüstü havuzları için birden fazla seçenek bulunmakla birlikte havuzunuzu kullanma bakımından çeşitlerini ve kurulum avantajlarını görmeniz için, yıllardır edindiğimiz tecrübe ve bilgimizi sizlerle paylaşarak, prefabrik havuz modellerinde kullanabileceğiniz merdiven çeşitlerini sunuyoruz.

Yer altı ve Yerüstü Basamak ve Merdivenleri Nasıl Seçilmelidir?

Prefabrik havuz modelleri nde ya da diğer havuz modellerinde havuza girip çıkmanın kolay olması tercih edilecek havuz basamağı ya da havuz merdiven modellerine bağlıdır. Özellikle çocuklu ailelerde, havuz merdivenlerinin güvenlikli olması gerekir.

  • A-frame merdivenler: Hem yaşlı insanların hem de çocukların havuza girip çıkması kolaylaşacağı çift taraflı merdivenlerdir.
  • Güverteli merdivenler: Çocukların ve yaşlı insanların havuza girip çıkmasını kolaylaştırır. Güverteli merdivenlere, tutunmak için korkuluk kullanılabilir.

Özellikle yer altı havuzlarında, havuzun konumu ve gereksinimlerine göre havuz duvarı boyunca ya da bir köşesine, havuz basamak sistemi kurulabilir.

Beyaz Plastik Merdivenlerin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Beyaz plastik merdivenler, polimer yapıya sahiptir. Genellikle vinil astarlı havuzlarda standart olarak uygulanan bu merdivenler, havuz duvarlarına tutturularak uygulaması yapılmaktadır.

  • Maliyet açısından uygundur.
  • Delinme riski yoktur.

Beyaz plastik merdivenlerin avantajı olduğu kadar dezavantajları da bulunur;

  • Kirleri çabuk gösterir.
  • Havuz kapaklarının, merdiven formuna göre yapılandırılması gerekir.
  • Yosunlar büyüme riski fazladır.

Liner Kaplamalı Havuz Basamaklarının Dezavantajları Var mıdır?

Liner kaplamalı havuz merdivenleri, diğer merdiven seçeneklerine göre daha maliyetlidir. Oluşabilecek delik ve yırtıkların takip edilmesi gerekir. Havuz ömrü boyunca sürekli onarım ve değiştirme işlemi gerçekleştirmek gereklidir.

Havuz modeline uygun olmayan bir liner kaplama havuz basamağı, görsel açıdan kötü sonuç verecektir. Liner kaplamalı havuz basamakları için konusunda uzman ve deneyim sahibi olmuş ekiplerle çalışmak ve hassas kurulum için Sermed Havuz konusunda uzman ekibini tercih edebilirsiniz.

Paslanmaz Çelik Merdivenler Havuz için Uygun mudur?

Havuz kenarından inmesi ve çıkması daha kolay şekilde gerçekleştirilebilecek paslanmaz çelik merdivenler, verandaya kurulabildiği için, kurulup kaldırması kolaydır.

  • Paslanmaz çelik malzeme yüksek kalitede olduğu için kolay yıpranmaz.
  • Tuzlu suya uyumlu yapıları vardır.
  • Temiz, pürüzsüz ve parlak yüzeylidir.
  • 2’li, 3’lü, 4’lü basamak seçenekleri bulunur.

Havuzun kapalı olduğu dönemlerde, merdiveni kaldırarak, havuz kapağını daha kolay kullanabilirsiniz. Yıpranma dönemi geldiğinde kolaylıkla değiştirilebilmektedir. Paslanmaz çelik merdivenlerin bir dezavantajı, çevik olmayan ya da hareketlerinde kısıtlama olan insanların, çelik merdivenlerden kolaylıkla inip çıkamamasıdır.

Başka Havuz Merdiveni Seçenekleri Var mıdır?

Yer altı ve yerüstü havuzlarda kullanılabilecek farklı merdiven çeşitleri de bulunmaktadır. Çift girişli merdivenler, güverte ekli merdivenler, dahili güverteli merdivenler, kullanılabilecek merdiven çeşitlerindendir.

  • Çift girişli merdivenler: A frame merdivenlerdir. Basamakların bir tarafı havuz dışındadır. İç tarafta üçgen şekil oluşturur. Geniş basamaklı tarafı, özellikle çocukların havuza girip çıkmaları için güvenliklidir.
  • Güverte ekli merdivenler: daha büyük verandaya sahip havuzlarda tercih edilmektedir. Çocukla ve çok misafiri olan ailelerin tercih edebileceği merdiven seçeneklerindendir.
  • Dahili güverteli merdivenler: Havuz ana giriş yoluna kurulabilecek ek bir güverte ve merdiven sistemi kullanır.

Havuz kurulumu için hizmetlerimizden yararlanırken, havuzunuz için en doğru merdiven seçimini de uzmanlarımız tarafından öğrenerek, seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Liner Kaplamalı Havuz Basamakları Prefabrik Havuz için Uygun mudur?

Prefabrik liner kaplamalı havuz modellerinde kullanılan merdiven çeşitlerinden birisi de liner kaplamalı havuz basamakları olarak karşımıza çıkmaktadır. Liner astar, havuz basamaklarının üzerine oturacak şekilde sipariş edilebilir. Beyaz plastik merdivenlerden çok daha estetiktir. Havuzun istediğiniz köşesine koyma seçeneğiniz bulunur.

Yuvarlak, doğrusal, duvar boyunca ya da havuz köşesinde gibi çeşitli seçenekleri, duvara monte edilirken takılabilir.

 

TOP