HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Sıkça Sorulan Sorular

Filtrasyon sistemi; suda kirlilik yaratan parçaları avlayabilmek için özel kuvars kumu kullanır. Filtre deposu kuvars kumu ile doludur ve yakalanan atık parçacıklara konteynır görevi yapar. Havuzdaki kirlilik içeren su,pompa yardımı ile emilir, ızgaradan kabaca filtre edilir, filtre edilen su vanaya, oradan da asıl temizlik işlemi için filtre deposuna gönderilir. Su içerisinde bulunan ince parçacıkları deponun alt kısmına ayrıştıran kumun içinden emilip geçer. Bundan sonra su vanadan geçip tekrar havuza döner. Bütün bu süreç otomatik ve kesintisiz devam ederek, havuzdaki suyun tam sirkülasyonunu sağlar.

Sirkülasyon ve geri üfleme zayıflar.
Filtremizin üstünde bulunan manometre (basınç saati) üzerinde renkler vardır.
Filtre kumumuz kirlendiğinde suyun filtreden geçişi azaldığı için basınç yükselir ve gösterge kırmızı renge çıkar.
Havuz sirkülasyonu azaldığında veya basınç kırmızıya çıktığında mutlaka ters yıkama ve durulama yapmanız gerekir.

Havuzlardaki kirliliğin temizlemesi için skimerli sistem adı verilen bir teknik uygulanmaktadır. Skimmerli dediğimiz sistem; havuzunuzdaki kirli suyun bir yada birkaç noktadan emilmesi esasına dayanmaktadır. 'Skimmer' bu iş için kullanılan malzemenin adıdır. Filitre tesisinin emişi doğrudan skimmer ve dip emiş hattına bağlandığından bu sistemde denge deposuna gerek yoktur. Özel yüzme havuzlarında sudaki kirliliğin emilmesi ve filitre edilmesi için skimmer tekniği basit ve uygun bir çözümdür.

SKİMMERLİ YÜZME HAVUZLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!
Tesisat hesaplarına göre, havuzdaki suyu temizleyecek kadar yeterli sayıda skimmer kullanılmalıdır. Genelde her 25 m² de 1 adet skimmer kullanılması önerilmektedir. Ancak yüzme havuzunun eni 4.5 metreyi geçtiğinde filitre tesisinin kapasitesine de uygun olarak 2 skimmer, hatta havuzun formuna bağlı olarak daha fazla sayıda skimmer yerleştirilir.

Skimmerin tipi, yapılacak tesisat çalışmasına göre belirlenir.

Skimmerin yeri havuz duvarında su yüksekliğine göre belirlenir. Skimmerlerin yerleşimi sırasında, hakim rüzgar yönü göz önünde tutulur.

İçerisine pompa, kum filtre, trafo, elektrik panosu havuz kumanda vanaları, otomatik dozajlama üniteleri ve bunların tesisatlarının sığabileceği yeterli alanı olan, gövdesi fiberden yapılmış ünitedir.

Elektrik sistemleri kontrolünü ve bakımını yapabilirsiniz.
Vanalarının kontrolünü ve bakımını yapabilirsiniz.
Motor/pompa, filtre kontrolünü ve bakımını yapabilirsiniz.
Makina dairesinin temizliğini yapabilirsiniz.

Skimmer, havuz duvarında su hattına monte edilen ve pompanızın emiş ucuna bağlı olan silindirik parçalardır. Savak sistemli havuzlarda bulunan savak, savak gideri, denge deposu gibi sistem elemanlarının yaptığı görevi üstlenir. Filtrenin emişi ile oluşan vakum, havuzdaki suyu ve yüzen yaprak vs. döküntüleri skimmer içine çekerek, ana filtreye veya pompa ön sepetine ulaşması istenmeyen büyüklükteki döküntüleri süzen skimmer sepeti elemanına hapseder. Genellikle farklı boyutlarda dikdörtgen bir açıklığı ve skimmere ulaşan döküntünün havuza geri dönmesini engelleyen menteşeli flatör bir kapağı bulunmaktadır. Liner kaplama sistemli veya betonarme sistemli geleneksel kaplamalı havuzlar için ayrı tasarım öğeleri gerektir-diğinden, farklı niteliklerde üretilmektedirler.

Havuz sirkilasyonu sonucu oluşan akıntı ile skimmer içinden su geçişi sağlanır. Bu sirkilasyon sırasında skimmer içindeki sepete; yaprak veya suda yüzen pislikler dolar. Bu pislikler periyodik olarak üst kapak açılarak kontrol edilir ve sepete dolan pislikler temizlenir.

Pompa tarafından basılan temiz suyun havuz duvarından cıkısını sağlamak ve suya yön vermek için kullanılan aparattır.

Havuzdaki suyun seviyesini düşürmek veya suyu direk kanala boşaltmak için havuz tabanına yerleştirilen emiş aparatıdır. Su seviyesinin skimmer altına düştüğü durumlarda, dipemiş vanası açılarak sistemin beslemesi buradan yapılabilir.

“UYARI” Dip emiş ile havuz boşaltılmak istendiğinde; motor çalıştırıldıktan sonra havuz suyu tamamen boşaltılana kadar kesinlikle kapatılmaz. Aksi taktirde sistemde hava oluşacağından işlem yarım kalır.

Başta su ve hava olmak üzere, çeşitli akışkanlara hükmetmek, bu akışkanların; geçi-şini veya durdurulmasını sağlamak, debisini ayarlamak, geri dönüşünü engellemek, akış yönünü değiştirmek, akış basıncını sınırlamak ve akış emniyetini sağlamak gibi amaçlara ulaşmak için kullandığı mekanik cihazlara denir.

Kum filtreyi çok amaçlı kullanıma uygun hale getiren ekipmandır. Kum filtrede yapılması gereken ters yıkama, durulama, kapatma, boşaltma, sirkilasyon ve filtrasyon konumlarını tek bir yerden kumanda etmeye yarayan vanadır.

Vana sadece saat yönünde çevrilmelidir.

Pisliklerin toplanması sonucu filtre zamanla tıkanır. Ters yıkama yapılarak filtre temizlenir. Bunun için yüksek basınç uygulanarak su alttan filtreye doğru pompalanır. Bu tazyik kum taneciklerini savurarak onlara yapışmış pislikleri çözer. Bu pislikler ters yıkama yapılan su ile birlikte atılırlar.Ters yıkama ile ne kadar su atımı yapılıyorsa o miktarda taze su alınmalıdır. Bu önemlidir, çünkü bu sayede dezenfekte artığı olan klorit ve sülfatlar temizlenebilir..

1. Sirkülasyon ve geri üfleme zayıflar.
2. Filtremizin üstünde bulunan manometre (basınç göstergesi) basıncı yükselir ve kırmızı renge çıkar.

Basınç Göstergesi

Pompa/motor güç kaynağını kapalı konumuna getirin.

Altı yollu vana (2)BackWash-Ters Yıkama konumuna getirilir.

Motor çalıştırılır. 2-3 dakika çalıştırıldıktan sonra altı yollu vanada bulunan şeffaf gözetleme camına bakılarak temiz su geçene kadar beklenir.

Temiz su gelince motor kapatılır ve durulamaya geçilir.

Pompa/motor güç kaynağını kapalı konumuna getirin.
Altı yollu vanayı (3) Rinse-Durulama konumuna getirin.
Pompa/motor 1 dakika süreyle çalıştırın ve tekrar kapatın.

Altı yollu vanayı sirkülasyon ve filtreleme konumuna getirilin.

Pompa/motor güç kaynağını açık konumu getirip sistemi devreye alın.
“UYARI” Ters yıkama ve durulama esnasında, havuzunuzdan su eksilecektir. Tüm işlemler bit­ince, su seviyesi kontrol edilir ve eksilen su kadar ilave edilir.

Böylece filtremiz ve kumumuz temizlenmiş olur.

TOP