HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Yüzme Havuzlarında Kışa Hazırlık

Yüzme Havuzlarında Kışa Hazırlık
Yeraltı Yüzme Havuzlarında Don Olayına Karşı Önlemler

Prefabik Havuz Suyunun Donması

Prefabrik Havuz suyunuzun donması, beraberinde bir takım sorunları getirmekte; yüzme keyfinizi can sıkıcı problemlerle engellemektedir. Donma olayları, havuzunuzun hangi bölgede olduğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak bölgeniz neresi olursa olsun donma olayına karşı bazı tedbirlerin alınması, havuz keyfinizin bölünmemesi açısından önerilmektedir.

Bulunduğunuz bölgede sık sık sert kuvvette donma olaylarına maruz kalıyorsanız, bu kısmı dikkatlice okuyunuz. Bu konuda alınması gereken tedbirlerden birine göre havuz ekipmanınızı, havuz ürünleri ve boru tesisatınızı uygun biçimde kışlamanız ve havuz kapağınızı sabitlemeniz önerilir.

Daha ılıman iklimlerde bile olsanız, Prefabrik havuz suyunuzun herhangi bir don olayı sonucunda donmasını engelleyebilmek için havuz pompanızı çalışır durumda bırakmanız tavsiye edilmektedir. Su kimyası ve güvenlik önlemleri, hem kış hem yaz ayları içerisinde eşit derecede önemli olmaktadır.

 

Yeraltı Yüzme Havuzlarında Don Olayına Karşı Önlemler

Yeraltı yüzme havuzu sahiplerinin bölgede olası don olaylarının çıkaracağı sorunlara karşı belli önlemleri almış olması gerekmektedir. Keyifli bir yüzme aktivitesinin gerçekleşebilmesi için bu tip sorunlara karşı alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Bölgede sıklıkla donma olayları yaşanıyorsa havuzunuzu kapatmadan öncesinde havuzun temiz, steril ve açık olduğundan emin olmalısınız.
  • Havuz suyunuzu uygun biçimde dengelemelisiniz. Ayrıca şok tedavisi klorlu ya da klorsuz şekilde uygulanmalıdır.
  • Su seviyesi skimmer seviyesinin hemen  altına indirilmelidir.
  • Mevcut bulunan borular ve ekipman, bir kompresör ya da üfleyici kullanılarak temizlenmeli; borular havuza takılmalıdır.
  • Donmanın önlenebilmesi için havuz hatlarına yüzme havuzu antifriz eklenmelidir.
  • Sızdırmayı kaplamak ve buzdan gelen basıncı emmek için bir Gizzmo veya benzeri bir cihaz yerleştirmelisiniz.
  • Sabitlemek için su tüpleri kullanılarak güvenlik kapağı ya da kış muşamba kapağı takılmalıdır.

 

Ilıman İklimlerde Ne Yapılmalı?

Daha ılıman iklimler söz konusu olduğunda havanın daha yumuşak olması, don olayının olmayacağı anlamına gelmemektedir. Yine aynı şekilde ılıman iklimler içerisindeyken de Prefabrik havuz suyunda donma olayları ile karşı karşıya kalınabilir. Bu gibi durumlarda yapılması gerekenler ise şu adımlarla açıklanabilmektedir:

Prefabrik Havuz pompanızın, donma sıcaklıklarının altında olan dönemlerde de çalıştığından emin olmanız gerekmektedir. Suyu, mevsim dışı aylar süresince de düzgün bir biçimde dengeleyin ve dezenfekte edin.

Bazı havuz kullanıcılarına baktığımızda, ayrıca bir kışlık kapak ya da güvenlik kapağı kullandığını görürüz. Prefabrik yüzme havuzu kullananların da tercih ettiği bir yöntemdir. Ancak bu noktada pompaya, ısıtıcıya, filtreye, borulara ve diğer hat içindeki ekipmanlara bir zarar gelmemesi açısından söz konusu pompalar donma sıcaklıkları süresince çalışmaya devam etmeli; kış ayları geldiğinde ise tamamen boşaltımı yapılmalıdır.

 

Yüzme Havuzlarında Kışa Hazırlık

Kışın yüzme havuzu rehberi aracılığıyla havuzlarınızı kışa hazırlayacak olan havuz firmaları na emanet etmeniz önerilmektedir. Söz konusu havuz firmaları, kışa hazırlık aşamasında birtakım yolları takip eder; olası havuz problemlerini sizin kafanızdan bu sayede siler! Bu yollar şu şekilde sıralanabilir:

Havuz suyunun uygun biçimde dengelenmesi gerekmektedir. Ayrıca yine havuz için şok tedavisi uzmanlarca klorlu ya da klorsuz olarak yapılmalıdır. Havuz kış mevsimine hazırlanırken havuz suyu tavsiye edilen seviyenin altına kadar boşaltılmamalıdır. Su seviyesi, sıyırıcı olan deliğin altına indirilmeli ve havuz içindeki tapalar kontrol edilmelidir. Ayrıca bu noktada skimmer plakası kapağının takılması da önerilmektedir.

Yine kışa hazırlık aşamasında havuzdaki su borularının ve havuz ekipmanları nın temizlenmesi ile yalıtımı son derece gereklidir. Sonrasında pompanın çıkarılması ve saklanması uygun görülür. Ardından ise hava örtüsü ve hava yastığı takılmalıdır. Tüm bu aşamalardan sonra havuz pompanızı, hortumlarınızı ve diğer çıkarılabilecek olan hat içi ekipmanları saklamalı, muhafaza etmelisiniz. İşte tüm bunlardan sonra keyfini sürebileceğiniz havuzunuz kışa hazırdır!

 

TOP