HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Havuz Yapim Maliyetlerini Etkileyen Faktörler

Havuz Yapim Maliyetlerini Etkileyen Faktörler
Havuz yapım maliyetleri göz önüne alındığında sonucu en çok etkileyen iki faktörden biri arazi yapısıdır

Hayalinizdeki eve sahipsiniz ve şimdi de sırada bu hayalinizi bir yüzme havuzu ile renklendirmenin vakti geldi. Birçoğumuz 2020 havuz fiyatları konusunda net bir fikre sahip değiliz. Bu sebeple de pek çok kişi havuz yapım maliyetleri konusunda negatif düşüncelere sahiptir. Günümüzün modern inşaat teknolojileri, havuz inşaatının eskiye nazaran daha ekonomik seçeneklerle karşımıza çıkmasına olanak tanıyor. Bu alternatiflere değinmeden önce, havuz yapım maliyetlerini etkileyen faktörlere göz atalım.

 

Arazi Yapısı

Havuz yapımı maliyetleri göz önüne alındığında sonucu en çok etkileyen iki faktörden biri arazi yapısıdır diyebiliriz. Arazinin eğimi, sağlamlığı, kayalık veya toprak zemine sahip oluşu, rüzgar ve güneş ışınlarının yönü ve şiddeti gibi etkenler havuz yapım fiyatları açısından doğrudan etkilidir.

Arazi eğimi, düzgün bir satıh elde etmek açısından önemliyken, zeminin türü ve sağlamlığı da düz bir satıh ve istenilen derinliği sağlamak noktasında maliyetleri gözle görülür biçimde etkiler. Havuzun yapılacağı arsanın kuvvetli ve sürekli rüzgara maruz kalması havuz yapımına engel değilse de, rüzgar kesici panellere ihtiyaç duyulması sebebiyle havuz yapım maliyetleri kapsamında olumsuz bir unsurdur.

 

Diğer bir doğal faktör olan güneş ışınları, havuzunuzun suyunu daha ılık tutacak bir etken gibi görünerek kulağa hoş gelebilir. Fakat, günün büyük kısmında şiddetli güneş ışığına maruz kalan havuzların yapısal bütünlüğünü zaman içinde etkileyen en önemli faktör de budur. Özellikle betonarme havuzlar için ciddi bir sorun olabiliyor. Ayrıca, havuzunuzun maruz kalacağı ısınma ve soğuma süreci, fayans kaplı yüzeylerde derz dolgularının daha çabuk zarar görmesine ve su kaçaklarına da sebebiyet verir. Güneş ışınlarının negatif etkileri söz konusu olduğunda PVC Membran Liner kaplama saeçeneği, havuzun yapımı esnasında olduğu kadar, uzun vadede karşınıza çıkacak bakımlar da düşünülünce havuz yapım maliyetleri noktasında pozitif sonuç doğuruyor.

 

İnşa Yöntemi

İkinci önemli faktör de inşa yöntemidir. Betonarme inşa yöntemi havuz yapım maliyetleri açısından daha yüksek rakamların ortaya çıkmasına neden oluyor. İnşa yöntemi, kullanılan malzemelerin fiyatları, işçilik maliyetleri ve inşa süresi gibi etkenlerden dolayı prefabrik havuz fiyatları , bütçeniz için daha esnek ve ekonomik bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor.

 

Ekipman ve Malzeme Alternatifleri

Her bütçeye göre havuz seçeneklerinin kolaylıkla bulunduğu günümüzde, ekipman ve malzeme alternatifleri de havuz yapım maliyetleri noktasında etkili faktörlerdendir. Havuzun kaba inşaatının tamamlanmasına müteakiben döşenecek olan fayans, liner kaplama gibi zemin seçenekleri, havuz motoru, filtreler, aydınlatma ekipmanları, su tahliye alanlarında kullanılan malzemeler, havuz peyzajı açısından kullanılabilen görsel malzemeler ve diğer yan malzeme ve ekipmanlar farklı büyüklükte havuzlar için, farklı bütçelere uygunlukta alternatiflerle karşımıza çıkabiliyor.

 

Arazinin Bitki Örtüsü

Bitki örtüsü, havuz maliyetleri kapsamında inşa esnasında önemli bir etken olduğu kadar, kullanım süresince bakım maliyetlerini ciddi ölçüde etkileyebiliyor. Zira, havuzun yapılacağı alanda kazı işlemlerine başlamadan önce arazi üzerinde ağaçların bulunması hem maliyeti yapım maliyetini artırıyor, hem de zaman kaybetmenize neden oluyor.

İlerleyen dönemlerde ise bahçe peyzajı, havuz bakım maliyetlerini etkileyecektir. Ağaçlardan ve bodur bitkilerden dökülen yapraklar ve kırılan dallar havuzunuzu kirleteceği gibi, filtre ve havuz motorunda da olumsuz etkilere neden olacaktır. Bu nedenle, inşaat öncesinde gerekli temizliğin yapılarak, sonrası için peyzaj tasarımına karar vermiş olmanız oldukça önemlidir.

 

TOP