HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Havuzdan Yosun Temizleme

Havuzdan Yosun Temizleme
Havuzunuzun içerisinde oluşabilecek bakterilerden ve kötü kokulardan korunabilmek için temizlik önlemleri almanız...

Havuzunuzun içerisinde oluşabilecek bakterilerden ve kötü kokulardan korunabilmek için temizlik önlemleri almanız gerekmektedir. Gözenekli havuz yüzeylerinde oluşan siyah yosunlar, canlı ve büyüyen organizmalardır. Bu organizmalar köşelerde ve kenarlarda kendilerine yer buldukları zaman ortaya çıkarak yüzme isteğinizi kaçırabilirler.

Siyah yosunlar, normal yosunlardan farklı olarak inatçı bir yapıya sahiptir ve bulundukları yerden kolay kolay atmak mümkün değildir. Bu alglerin arasına normal yosunlar koyarak da yok etmeniz mümkün değildir.

Havuzda Siyah Yosunlar

Siyah yosunlar ile mücadele etmek zorunda kalırsınız, bu alglerin ne tür canlılar olduğunu bilmeniz bu mücadelede işinize yarayacaktır.

  • Havuzdan yosun temizleme işleminizi yaparken, bu yosunların, havuzunuzun tabanına sıkıca tutunduğunu ve en güçlü kimyasallara karşı bile koruyucu bir katmanının olduğunu bilmeniz gerekiyor.
  • Bu yosunları havuzunu dibinden kazıyarak öldüremezsiniz. Çünkü kökleri sayesinde tekrar büyümeye başlarlar ve her defasında bu işlemi yapmanız da onlara zarar vermez.
  • Bu siyah yosunlar, havuzunuzun filtresini tıkar ve havuzunuz içerisinde kötü bir tat oluşturur. Bu durum havuza eğlenmek için giren kişilerin tadını kaçıracak bir durumdur. Siyah yosunların tadını yok edin ve kendi tadınız yerine gelsin.
  • Siyah yosunların bu kadar dayanıklı ve temizlenmesinin zor olduğunu düşünerek hemen umutsuzluğa kapılmayın. Gerekli havuz ürünleri ve doğru havuz bakımı rutini sayesinde bu alglerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
  • Aynı zamanda havuzunuzun bakımına dikkat ederseniz, bu alglerin bir daha sizi rahatsız etmemesini sağlayabilirsiniz.

Siyah Yosun Temizliği

Havuzdan yosun temizliği için öncelikle havuzunuzun tabanını güçlü şekilde temizlemeniz gereklidir.

  • Sert bir fırça ile havuzunuzun tabanına kuvvetli basınç uygulayarak siyah noktaları iyice ovun. Bu ovma sonrasında noktaların gözden kaybolmuş olması, yosunların da ortadan kaybolduğu anlamına gelmez. Güçlü kökleri ile havuzunuzun tabanında yaşamaya devam ederler.
  • Havuzunuza klor tabletleri ile müdahale edin. Kullanacağınız klorun liner kaplamanıza zarar vermeyeceği konusunda tedarikçinizden bilgi alın.Liner Zarar vermeyecek onun yapısını bozmayacak ürünleri tercih edin.Klor tabletleri bu alglerin köklerine işleyerek onları öldürecek ve yeniden büyümelerinin karşısına geçecektir. Klor tableti ikiye bölün ve doğrudan siyah noktaların üzerine uygulayın. Bu sayede yosunları nüfusuna işleyerek yok olmalarını sağlamış olursunuz.
  • Tüm bu işlemleri yaparken, sağlığınıza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Klor işlemini uygularken ve yosunları havuzunuzun yüzeyinden temizlerken eldiven kullanmanız ve daha sonrasında da bu kullanmış olduğunuz aletleri iyice temizlemeniz gerekmektedir. Bu işlemleri yaparken elinizi gözünüze, ağzınıza, burnunuza ve kulaklarınıza götürmekten sakının.

Her Şeyi Temizleyin

Havuzdan yosun temizleme işleminizi yaparken, sadece alglerin üzerine temizlik uygulamanız, yosunları tamamen yok etmenize yetmeyecektir. Bu yüzden havuzunuzda kullanmış olduğunuz her şeyi detaylı şekilde temizlemeniz gerekmektedir.

  • Prefabrik yüzme havuzları bir filtre bulundurur. Bu filtrenin temiz olmaması, alglerin üremesi için ortam oluşturmaktadır. Bunu önlemek için filtrenizi temizleyin.
  • Aynı zamanda, havuzun içerisinde kullanmış olduğunuz oyuncaklar, aksesuarlar bu yosunlar tarafından etrafa yayılmak için kullanılmaktadır. Havuzunuzu temizledikten sonra bu alglerin tekrar havuzunuzda üremesini engellemek için, oyuncak ve aksesuarları çamaşır suyu ile yıkayın ve havuza temas etmiş olan herhangi bir şeyi temizlemeden havuza sokmayın.

Havuzunuzu Klorlayın

Havuzunuzun içerisindeki bakterileri ve yosunları yok etmek için granül klor kullanın. Normalde havuzunuzun temiz kalması için kullandığınız bu klor, bakterilerin ve siyah yosunların temizlenmesi için de işlevseldir.

  • Normalde havuzunuza uyguluyor olduğunuz klor miktarının üç katını uygulayın.
  • Bu işlemi gece yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Çocuklarınızın veya evcil hayvanlarınızın ortalıkta dolaşmadığı bir anı seçmeniz kazaların da önüne geçecektir.
  • Havuzunuza kloru döktükten sonra 24 saat boyunca havuza kimsenin yaklaşmasına izin vermeyin ve bu süreç boyunca havuzunuzun filtresinin çalıştığından emin olun.
  • Birkaç gün bekledikten sonra, işleminizin daha kesin sonuçlar vermesi için, normal kullandığınız klor seviyesi ile suyunuzu klorlayın.

Havuz Temizleme İşlemleri Kaç Gün Sürmeli?

Havuzunuzu temizlerken, uygulamış olduğunuz klor ve ovalama işlemleri birkaç gün sürecektir.

  • Bu süre daha az veya daha uzun sürebilir. Bunun sebebi havuzunuzda bulunan yosunların köklerinin sağlamlığı ve çokluğudur.
  • İnatçı oldukları için bir anda havuzunuzu terk etmeyeceklerdir ancak düzenli şekilde havuzunuzu ovalar ve klorlarsanız, eninde sonunda bu yosunlardan kurtulabilirsiniz.

Siyah Yosun Geri Gelir mi?

Havuzdan yosun temizleme işleminizi yaptıktan sonra, havuzunuzun temizliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde yosunlar tekrar havuzunuza ulaşabilir ve havuz keyfinizi mahvedebilir.

  • Yosunların geri gelmemesinin en kalıcı yöntemi, havuzunuzu belli bir rutin içerisinde, detaylıca yıkamaktır. Her ne kadar temiz gözükse de göze görünmeyen bakterileri yok edebilmeniz için bu işlem gereklidir.
  • Havuz kimyasallarınızın dengeli şekilde kullanımı, yosunların geri gelişini önleyecektir. Test şeritleri kullanarak havuzunuzun su değerlerini kontrol etmelisiniz.
  • Kir ve pisliği havuzunuzdan atabilmeniz için havuz tabanını fırçalamalı ve pompanızı düzenli olarak çalıştırmalısınız.
  • Havuzunuzu klor ile temizlemeyi unutmayın. Havuz içerisinde giymiş olduğunuz mayoları ve kullandığınız aksesuarları iyice temizlemeden tekrar kullanmayın. Unutmayın ki, temiz olan havuzlarda yosunlara yer yoktur.

Yosunlar Cildime Zarar Verir mi?

Havuzunuza girdikten sonra yeşil yosun ve siyah yosunlar ile olan temasınızdan kaygılanıyor olabilirsiniz.

  • Siyah yosunlar ile temas etmeniz durumunda cildinize ve sağlığınıza etki edecek bir durum oluşmamaktadır.
  • Havuzunuza yerleşmiş olan yosunların temizliği, içerisinde yaşayabilecek ve bu yosunlar sayesinde havuzunuza girebilecek bakteriler için gereklidir.
  • Bu bakteriler sağlığınız için risk taşıyabilir.
  • Bu durumda yosunlar bakterilere ön ayak oldukları için havuzunuzda gördüğünüz an temizliğini yapmalı, eğer havuzunuzda bulunmuyorsa da önlemini almalısınız.

Yeşil Yosun ile Siyah Yosun Arasındaki Fark Nedir?

Havuzdan yosun temizleme işleminizi yaparken, siyah yosunlar, yeşil yosunlardan daha fazla sizi uğraştıracaktır.

  • Siyah yosunların sert yapısından dolayı, yüzeyden sökülüp atılmaları daha zordur.
  • Yeşil yosunlara nazaran kökleri daha güçlüdür ve havuzun tabanına sıkı sıkıya tutunur.
  • Kimyasal işlemlere karşı siyah yosunlar daha dayanıklıdır. Kimyasallara karşı koruyucu bir tabakası vardır.

Yosun Oluşmasını Engelleme

Havuzunuzu bünyemizde bulunan havuz temizleme kitleri, süpürgeleri, dezenfekte ürünler ile bakteri ve yosunlardan koruyabilirsiniz. Çocuklarınız ve kendiniz için daha sağlıklı bir havuz yaratabilirsiniz.

  • Havuzunuzun temizliği sağlığınız için de çok önemlidir. Havuzunuzu sık sık dezenfekte etmeniz ve mikroplara karşı korumanız sağlığınızın bundan etkilenmesini önleyecektir.
  • Havuz dezenfektasyonu hizmeti, prefabrik havuz için vermiş olduğumuz hizmeti destekliyor ve sizi kaliteli ürünler ile buluşturuyoruz.
  • Havuzunuzu, sunmuş olduğumuz kaliteli ürünler ile temiz tutabilir ve siyah yosun gibi, temizlenmesi zor, canlıların havuzunuzu işgal etmesini önleyebilirsiniz.
  • Size ulaştırmış olduğumuz havuz temizleyici nasıl kullanılır hakkında bilgilendirmesini de yapıyoruz. Bu sayede bu kimyasallar ile yanlış bir işlem yapmanızın önüne geçmeyi amaçlıyoruz.
  • Yardım talebinde bulunmanız durumunda, güler yüzlü ekibimiz ile size yardım etmeye daima hazırız.

Bizimle İletişime Geçin

Havuzunuzda oluşabilecek yosunlar ve bakteriler ile mücadele edebilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında uzman kadromuz ile her an size hizmet vermeye hazırız.
  • Havuz ile ilgili oluşabilecek yosun harici problemlerinize de uygun çözümler sunabiliriz.

Havuzunuzun içerisindeki yosunları her ne kadar dert etmiyor olsanız da, bu yosunların bakterileri barındırabileceği ve bakterilerin üremesine ön ayak edebileceğini unutmamalısınız. Bu yüzden havuzunuzda yosun bulgularına rastladığınız anda bizim ile iletişime geçin ve havuzunuzdan temiz şekilde yararlanmanın keyfini çıkarı

TOP