HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Kötü Havuz Kimyasal Kombinasyonları

Kötü Havuz Kimyasal Kombinasyonları
Bazı önlemler ne zaman havuz kimyasalları ekleneceğini ve ne zaman eklenmeyeceğini bilmeyi içerir.

Dengeleme sürecinin her adımı havuz sahiplerinin güvenlikleri için önlem almasını gerektirir. Bazı önlemler ne zaman havuz kimyasalları ekleneceğini ve ne zaman eklenmeyeceğini bilmeyi içerir.

Klor Şoku +Yosun Önleyici

Havuzunuza aynı anda klor şoku ve yosun önleyici verilmesini önermiyoruz. Klor şokunun gücü, birçok havuz yosunundaki kimyasal elementleri rahatsız edecektir. Bazı durumlarda, yosun önleyiciyi tamamen yok eder.

Yosunları tedavi etmek için havuz şoku kullanmanızı öneririz. Klor seviyeniz normale dönene kadar yosun ilacınızı kullanmaya devam edin.

Klor Şoku + Ayırma Maddesi

Klor şoku ve her türlü leke ve kireç kimyasalları eklemenizi önermiyoruz. Klor şokunun gücü sekestrasyon ajanlarını etkisiz hâle getirir. Leke ve ölçek kimyasallarınızı havuzunuza şok vermeden bir gün önce veya birkaç gün sonra ekleyin.

Berraklaştırıcı + Arıtıcı

Çok fazla berraklaştırıcı diye bir şey var mı? Kesinlikle. Bir pıhtılaştırıcı olarak hareket etmek yerine, bazı temizleyiciler dağıtıcı hâline gelecektir. Şişede listelenen talimatları takip etmek önemlidir. Tedaviler arasında bir hafta beklemek genellikle akıllıca bir fikirdir.

Çok Yüksek Siyanürik Asit

CYA seviyeleriniz 100 ppm'den yüksek olduğunda, havuzunuzu düzgün bir şekilde sterilize etmek zorlaşır. Bunun nedeni CYA'nızın klorunuzu işe yaramaz hâle getirmesidir. Seviyelerinizi tekrar sabit tutmak için bir CYA redüktörü veya havuzunuzu seyreltmenizi öneririz.

Klor Şoku + Yüksek Metaller

Diyelim ki pH'ınız çok düşük, ısıtıcıdaki bakır ısı eşanjörünüzün aşınmasına neden olur. O zaman havuzunuzu şok edecek olsaydınız, havuzunuzda siyah çizgiler ve lekeler olabilir. Unutmayın, pH, alkalinite ve kalsiyum sertlik seviyelerinizi aralık dâhilinde tutun. Ayrıca havuzunuza Stain Away veya Metal Free gibi bir kenetleme maddesi eklemeniz gerekecektir.

Her havuz farklıdır. Bununla birlikte, değişmeyen, kimyasalların birbirleriyle nasıl tepki verdikleridir. Havuza koyduğunuz kimyasalların türüne ve kimyasalların sayısına dikkat etmek çok önemlidir. Bunun yapılmaması aslında yarardan çok zarara neden olabilir.

Havuz suyunuzu dengelemeyle ilgili sorularınız varsa, bize http://www.havuzizmir.net/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

 

TOP